lördag 30 augusti 2008

Första målet är nått!

Första målet är nått. Vi landade imorse i ett regnigt Peking helt enligt tidtabell, Flygresan gick oväntat bra. Jag lyckades med konststycket att sova bort det mesta av tiden och den andra ägnades åt att spela tv-spelen som fanns i en skärm vid varje stol. Man kan säga att tiden flög iväg om man vill vara rolig...
Att flyga är dock inte min favoritsysselsättning. Det känns nästan som en sjukhusvistelse där det man ser mest fram emot är matstunderna.

Väl framme i Peking blev det en del väntan på flygplatsen eftersom det fanns en hel del att fixa så som ackrediteringar, visum och en del annat. Till slut anlände vi dock till OS byn och till vårt boende. Vi bor väldigt fint i höghus där herrlandslaget fått en helt egen lägenhet. Vi bor två och två i rätt rymmliga rum. Tycker nog att lägenheterna ligger väldigt bra till på skalan över boende som vi haft på de olika tävlingarna. Längst ner i höghuset ligger de svenska kontoret och det är där som vi alla sitter uppradade nu med våra datorer. Här finns också en stor skål med Ahlgrens bilar som Stefan har lagt beslag på. Henrik tror dock att risken är överhängande att han kommer bli körig i magen av bilarna...

Efter att vi anlänt till våra lägenheter fick vi resten av vår klädkollektion, då blev de till att testa allt det nya för att se om det passade. Och tro det eller ej, men det var bara en tröja som var för liten och som nu ska bytas ut.
Klädprovningen gick förövrigt bra för alla i laget och alla verkar nöjda med de nya kläderna. Jag är mycket imponerad över mängden kläder vi fått, det är inte att leka med kan jag lova.

Efter en runda i mattältet, som så här på öppningsdagen var rätt klent utrustat,
tog vi oss en sväng i byn för att bekanta oss med alla omgivningar. Det finns en hel del att göra minst sagt. Men jag återkommer till det imorgon eftersom det nu är dags för kvällsmöte med laget.

Dags att packa ner datorn alltså men innan dess:
Fick idag veta att det finns över en miljard bin i Kina.
Hur de har kommit fram till det?
De har tagit stickprov...

Vi hörs snart igen

Må väl!

Inga kommentarer: