fredag 15 augusti 2008

Invigning av Paralympics 2008

Under gårdagskvällen var det stor invigning av Paralympics 2008 i Beijing. 91.000 åskådare i nationelarenan "Fågelboet" följde med stort intresse och inlevelse vad som utspelade sig på inneplan. 148 länder tågade in under pompa och ståt och mängder me dolika klädvarianter fick se dagens ljus. Vi i den svenska truppen gick in som 133:e nation. Herrarna bar turkos skjorta, vita finbyxor och vita skor, Damerna hade turkos klänning och vita byxor.

Själva upplägget var det bästa jag varit med om. Vi åkte ifrån OS byn vid halv åtta och kom lagom fram till arenan när startfyrvärkerierna brände av. Det blev en del väntan men ändå inte så farligt som under tidigare Paralympics.

Sedan var det dags för den största stunden av dem alla. Inmarschen på arenan. Helt sagolik som alltid och det riktigt knottrade sig på armarna när man klev in, hörde SWEDEN och fick se alla åskådare.

Efter ett halvt varv klev vi upp på läktaren och fick bevittna en del av invigningscermonin. Knappt en halvtimme före slutet så tog vi oss ut från arenan för att åka tillbaka till OS byn. Vi hade ju tidig match idag så det var tyvärr inte läge att stanna kvar till slutet och tändandet av elden. Dock kunde vi tydligt höra fyrvärkerierna och även få en glimt av dem ute på våra balkoger i OS byn när dessa fyrades av vid elva snåret.

Jag är mycket stolt över att få ha varit me dom denna invigning. Det var en upplevelse för hela livet. Jag unnar verkligen alla att någon gång få uppleva något liknande. Av upphovsrätt får vi inte lägga ut bilder från invigningen på bloggen så tyvärr blir det inga foto därifrån.

Nedan syns dock när vi sitter i bussen på väg mot det stora äventyret.



Vi hörs.

Inga kommentarer: