onsdag 10 september 2008

Avgörande dag i Peking! (dag 13)

Efter en välbehövlig och skön nattsömn slår vi nu upp portarna till ännu en dag. Nu är det torsdag och det ser ut att bli en fin dag här. Soluppgången och hettan talar för det. Är säkert upp emot 20 grader redan och då har vi inte nått piken än.
.
För dem som är lediga idag är det en perfekt dag för sol och bad. På tal om det hörde jag om två båtar som pratade med varandra om en tredje.
- Oj, den där båten verkar rolig
- Nja, jag tror han driver med oss...

Nu på morgonen har vi haft lagmöte inför matchen mot USA och sedan blev det åter lite massage för ömmande muskler. De börjar bli fler och fler...
...precis som det brukar vara på ett OS.

Matchen igår var av det dramatiska slaget. Kanada är alltid en tuff motståndare och främst då om man inte själv finner sitt spel. Vi kom aldrig riktigt igång med vår offensiv. vi låg väldigt mycket rakt på dera spelare. tacok och lov fugerade vår defensiv okej. Vi hade ledningen den större delen av matchen men med tre minuter kvar kvitterade Kanada till 4-4. Mot slutet fick vi dock till två riktigt bra avslut och gick ifrån till 6-4.

Via ett sent reduceringsmål av Kanada blev sista minuten en riktig nagelbitare för Kronprinsessan Viktoria och de övriga i den fullsatta arenan. Med 20 sekunder kvar räddade vi en boll på mållinjen och kunde med tur och skicklighet ro segern i hamn. Efter matchen kommenterade jag åter kampen till SRF webb. Hör inslaget här.

Lite fria aktiviteter blir det nu. För mig är det kaffedrickande, bloggande och lite sofft på sängen som gäller.

I eftermiddag vid 17-tiden väntar USA i sista gruppspelsmatchen. Det blir en helt avgörande match för vart vi hamnar i gruppen och vilka vi får möta i kvartsfinal. Vinst eller oavgjort mot USA innebär att vi blir tvåa i gruppen och får spela kvartsfinal mot Danmark. Förlorar blir vi trea och spelar kvartsfinal mot Litauen eller Slovenien. Självklart är det bara vinst som gäller!

USA är ett mycket bra lag med en stark defensiv. De har inte visat någon toppform såhär långt men har två raka segrar nu och är på gång. Det gäller att vi får till en bra defensiv insats samtidigt som vi förbättrar vår offensiv sedan igår. Det blir en svår kamp men gör vi en bra match har vi goda möjligheter.

USA:s resultat såhär långt.
USA-Irann 9-5
USA-Kina 3-13
USA-Kanada 2-8
USA-Brasilien 4-3

Tänkte delge er svaret på gåtan som jag gav er här om dagen.
"Hur långt kan en människa gå in i en skog?"
Svar: Till mitten, sedan går den ut igen...

Dagens skämt:
De va en gång två bananer, en grön banan och en gul banan.
Då säger den gula till den gröna:- Fy vad du är omogen.

Nu är det dags för nästa kopp kaffe...

Så till vi hörs nästa gång: Sätt bästa foten först!

Inga kommentarer: