söndag 7 september 2008

Tung förlust mot Kina. (dag 10)

Molnen och det gråa diset har tagit ett rejält grepp om tillvarn i Peking. Men värmen går inte att klaga på. 24 grader har de uppmätt de till idag så några vinterkläder krävs definitivt inte.
Däremot är det lite kyligt på morgonen så en del väljer långbyxor då. Själv är man ju en viking av stora mått så några långbyxor är det inte tal om...

Tidig uppstigning var det även idag, men ingen yoga. Marken var fortsatt blöt efter allt regn igår så det blev en kortare promenix. Frukost och avfärd till matcharenan väntade sedan och då hade inte äns klockan slagit nio...jäsp!

På väg till match...

Matchen mot Kina startade 10.00 och blev precis som väntat en stenhord batalj. Vi öppnade matchen på ett strålande sätt och hade 3-1 efter någon minut. Men dessvärre fick vi en svacka i vårt försvarsspel mot slutet av första akten och Kina gick ifrån till 9-5. Kina är ett riktigt bra lag med vass offensiv så får man inte till sitt försvarsspel så är det klippt.

Vi gjorde en bättre andra halvlek även om tempot gick ner och de bevakade sin ledning. Till slut blev det förlust med 8-13 i en match som vi mycket väl kunnde ha vunnit om vi undvikit dipparna i vårt försvarsspel. Klart är att det finns möjlighet att vinna mot dem om vi får möta dem igen i etit e.v. slutspel. Får man till en maxprestation så går det heltk klart att rubba dem.

Hemfärd och lunch väntadae sedan innan jag gick till medticinska temaet för lite behandling av ömmande vader och rygg.

Fria aktiviteter väntar nu innan det är lagmöte vid 20.00. Det blir en sväng tillbaka till matcharenan för att kolla in matchen Kanada-USA, en på förhand riktigt bra kamp.

Imorgon väntar alltså Iran, ett svårspelat lag med god offensiv men med lite rörig defensiv. Gör vi en bra match framåt så borde vi kunna vinna. Det blir en rätt så avgörande match för oss mot Iran. Om vi vinner så ser det riktigt bra ut för oss för att kunna nå en kvartsfinalplats. Men Iran är inget lag man ska underskatta, så det blir på med blåställen och kriga.

Tänkte även delge er lite resultat från vår grupp från gårdagen:
Kina - USA 13-3
Kanada-Iran 9-5
Ikväll spelare Kanada-USA och Iran- Brasilien.

Annat kul här ifrån är att Jonas Jacobsson höll nerverna i styr och tog sitt 14:e guld i paralympics. Han vann stående luftgevär 10 meter på nytt världsrekord. Imponerande minst sagt.

Dagens skämt frå avsluta det här inlägget: Två sillar i Atlanten är ute och simmar. Den ena sillen till den andre:
- Värst vad du ser blek och hängig ut!
- Ja, jag ska snart läggas in...

Må väl!

Inga kommentarer: