fredag 5 september 2008

Den stora dagen är här. (dag 8)

Den stora dagen är här. Den kom äntligen.

Ikväll är det stor invigning av Paralympics i ett full satt Fågelbo. 91.000 åskådare har köpt biljett så det lär bli tryck om man så säger. Invigningen inleds klockan 20.00 lokaltid och beräknas hålla på i 2,5 timmar. Vi i den svenska truppen marscherar in som 133 nation av 148 möjliga. Det innebär med alla sannolikhet en hel del väntande. Men den som väntar på något gott… Invigningen och ögonblicket då man stiger in i stadion och de ropar ut Sweden är magiskt minst sagt. Det absolut största ögonblicket under hela OS.
Man får en riktig energikick av det.

En del ändringar har gjorts i klädkoden inför invigningen. Vi herrar i truppen kommer att bära turkos skjorta, vita finbyxor och vita finskor. Dock ingen kavaj som det spekulerats om eftersom det väntas bli rejält varmt ikväll. Som jag tidigare berättat kommer vi i goalballtruppen endast att delta på en del av invigningen eftersom vi har morgonmatch imorgon. Alla ser med stor tillförsikt fram emot kvällens begivenhet och det är den som upptar allt fokus idag.

Det blev sovmorgon för dem som ville idag samt lite fria aktiviteter på förmiddagen. Och det är nu som jag sitter här och klottrar. Snart är det behandlingsdags för trötta ljumskar och sedan blir det lunch.


I eftermiddag är det meningen att vi ska vila våra muskler för att orka med kvällen och samla krafter inför det som komma skall. Detta sker genom att utöva den gamla klassiska grenen sängslapp. Vid två tiden blir det lagmöte inför premiären mot Brasilien imorgon, lite middag och ombyte innan det blir avresa mot Fågelboet. Sen smäller det!

Jag hoppas kunna återkomma senare idag med lite bilder inför och under invigningen… Annars kommer de imorgon.

Imorgon väntar alltså Brasilien i vår första Paralympics-match. Ett lag vi vet väldigt lite om. Vi har inte sätt dem spela på fyra år så mycket kan ha hänt sedan dess. Det känns såklart lite orligt att möta ett lag man inte känner till. Man vill ju gärna veta hur de spelar och agerar i både anfalls- och försvarsspelet.


Nu får vi förlita oss till vårt eget grundspel som dock är välutbyggt. Om vi gör en bra prestation imorgon så har vi goda chanser till ett bra resultat, det är jag övertygad om. Men det gäller att vi presterar annars kan Brasilien bli en obehaglig överraskning. Hur eller hur, det ska bli kul att matcherna kommer igång.

Brasilien tog sig till Paralympics via OS kvalet och hade följande resultat i kvalet:

Brasilien – Venezuela 10 - 0
Brasilien – Japan 2 - 4
Brasilien – Belgien 3 - 2
Brasilien – Tyskland 4 - 3
Brasilien – Tjeckien 5 - 5
Sextondelsfinal: Brasilien – Australien 4 - 2
Kvartsfinal: Brasilien – Italien 2 – 1
Semifinal: Brasilien – Spanien 2 – 5
Bronsmatch: Brasilien – Iran 7 – 8


Oj nu tittade den utmärkte massören Marie in och sa att behandlingen börjar om 5 min. Tiden går fort när man har roligt så jag får väl avrunda.

Här kommer först ännu ett gratistips såhar när hösten börjar nalkas. Om ni tycker att ni har det varmt så är det ju bara till att svälja…
…för då har ni ju svalt.

Med den lämnar jag er för denna gång


Må så gott

Inga kommentarer: