torsdag 11 september 2008

Gastkramande seger i kvarten! (dag 14)

En vecka kvar i Peking och nu går vi in i den avgörande delen av guldexpeditionen. Tidig match idag och inte vilken fight som helst.

Dagens kvartsfinal mot Danmark blev som ni säkert redan vet en mycket jämn och gastkramande tillställing. Danskarna hade bestämt sig för att vänta ut våra misstag så det blev mycket ställningskrig. Niklas gav oss ledningen i första halvlek och detta höll vi sedan fram till pausvilan. I andra kvitterade Danmark innan den avgörande sekvensen kom. Vid
ställningen 1-1, drog vi på oss en straff. Danmark hade läge till 2-1 men drog istället på sig en straff som vi sedermera gjorde 2-1 på. Bara sekunderna efter avgjorde vi med ett 3-1 mål och saken var biff.

Detta gör att vi nu är framme i semifinal. Denna spelas imorgon klockan 19.00 mot USA eller Litauen. Det blir såklart en enormt svår uppgift vilket som. Vi måste nog göra vår bästa match den här säsongen om vi ska nå finalen. Men vi har ett stabilt försvarsspel och kan vi få igång vår fart framåt också blir vi att räkna med. Inte nog med att Sverige är klara för OS semifinal, vi har även säkrat en plats i 2010 års VM-slutspel. Det känns såklart jättebra.

En skaplig förmiddag alltså och när vi någon timme senare ankom OS byn var vi hyfsat slagna. En liten bit mat, lite behandling och sedan stupade en efter en i säng för en power nap. Ja inte jag då eftersom jag ju skrev en liten text först men sen slocknade även jag.

Måste också få berätta om Stefan som dragit igång sångtema i bussen på väg hem från matcherna. Idag var det Magnus Uggla som gällde. Och visst fick vi oss en liten Ugglamelodi till livs vare sig vi ville eller ej... Musiksmaken varierar i gruppen och några trodde detta berodde på åldern. Åldern, jo vars, man tackar.
Jag som åldersmässigt är äldst i gruppen började genast tänka på oranga kuvert och pro-möten.

Nåväl; nu har vi mycket fritid innan det smäller imorgonkväll. Det blir mycket vila, återhämtning och vila. Ett taktiskt möte inför matchen ska också hinnas med och sedan är det återhämtning igen. Livet leker.

Nu ska vi ladda om inför semifinalen och jaken på medalj... Dags för en stund på sofflocket.

Skämtet för dagen är:
Två tjejer sitter och pratar:
- Vilken snygg ögonskugga du har. Är det Max Factor?
- Nej, det är varuhusets svängdörr.

Och en bonus:
- Vad ska jag ha på fötterna när jag gör rent i stallet?
- Ta mockasinerna!

Må väl alla ni därhemma!

P.s. Håll koll på svensk media ikväll. Blev intervjuad av både SVT och Sveriges Radio efter matchen. D.s

Inga kommentarer: