lördag 6 september 2008

Premiärseger utan att glänsa.

Så var det äntligen igång.
Första dagen på årets Paralympics blev lyckad ur goalballsynpunkt.
Oj, nu börjar jag mitt i historien igen. Dags att backa bandet...
.
De har visst haft lite problem med en för låg vattenniva i poolen i OS byn så de hade beställt kraftigt regn och åskoväder från en underbart grå himmel.
Men lite regn stoppar naturligtvis inte tuffa vikingar från norr så efter en allt för tidig morgonväckning (05,30) blev det en mindre "kom igång-promenad" i byn innan frukosten. Dock ingen yoga, ty det satte vädret stopp för,
.
Klockan 08,00 rullade buss iväg mot arenan och två immar senare efter diverse uppvärmning sattes bollen i rullning på riktigt. Och som en del säkert redan vet så lyckades vi vinna matchen med 8-6. Vi stod väl inte för någon direkt höjdarinsats. Det var allmänt segt i försvarsspelet och jag var kraftlös i benen.
Jag fick dock gjort tre mål vilket gör gott för självförtroendet.
.
Fick lite känning i foten, men inget alvarligt att skriva hem om. Alltid skönt att vinna första matchen och få med sig tre poäng, det känns faktiskt som om det var det viktigaste idag. Spelmässigt kan och måste vi höja oss rejält om vi vill vara med och fightas med de bättre lagen. Brasilien var inte direkt dåliga men samtidigt känndes det som om vi gjorde dem bra.
.
Nu blir det till att ladda om inför mötet med hemmanationen Kina imorgon klockan 10.oo lokaltid. Det kommer bli en riktigt tuff match mot ett lag som har en riktigt vass och stark attackarsenal att plocka fram. Det blir till att vässa till vårt försvarsspel och göra en riktig kanonmatch imorgon om vi ska lyckas få med oss några poäng från den matchen. Vi har stor respekt för Kina men samtidigt är de inga monster. Har vi en bra dag kan vi definitivt röra dem.
Det lär bli mycket folk på läktarna också vilket alltid är jättekul. Idag mot
Brasilien var arenan i det närmaste utsåld, alltså 5.5oo åskådare.
.
Efter morgonens match blev de dusch, hemfärd och mat. Därefter hade vi ett lagmöte med det taktiska upplägget inför morgondagens match. Kina under luppen alltså, och vi har bra koll på dem.
.
I övrigt blir eftermiddagen och kvällen ledig och vi spelare får göra lite vad vi vill. Jag, Fatmir och Henrik åker nog tillbaka till matcharenan och kollar in några intressanta kvällsmatcher.
.
Men kvällen lär inte bli sen eftersom vi imorgon ska upp lika tidigt...puh
...som idag. Förrästen så kan jag klart dementera ryktet om att morgonstund har guld i mun.
.
Så avslutningsvis dagens skämt.
- Hej, mitt namn är Cleptoman.
- Oj, det var ett orginellt namn.
- Ja, men så är det taget också....
.
Ha dé tills vi hörs!

Inga kommentarer: