lördag 13 september 2008

Drömmen som sprack och nya tag. (dag 16)

Drömmen sprack nu väntar bronsmatch. Men jag vill inte gå händelserna i förväg så jag börjar med att vi idag vaknade vid åttatiden då solens strålar smög fram lite försynt genom gardinen. Vaknade och vaknade förresten, det blev inte mycket sovit i natt. Det har väl snarkats lite till och från men efter den tunga smällen igårkväll var det svårt att komma till ro.

Alla vi i den svenska herrgoalball-truppen är mycket besvikna och tomma efter semifinalnederlaget mot Litauen. Vårt mål har hela säsonmgen varit inställt på OS guld och när nu drömmen spruckit så är givetvis besvikelsen enorm.
Och detta i en match som vi inledde på ett strålande sätt men som i början av andra blev en ren mardröm. Redan innan matchen började egentligen motgångarna då Niklas Hultqvist tvingades tacka nej till spel p.g.a sjukdom och feber. Niklas är en nyckelfigur för oss så vi visste redan då att det skulle krävas mycket av oss andra.

Men jag tycker vi visar i första halvlek att vi är ett mycket bra kollektiv. Vi inledde visserlkigen lite darrigt och hamnade i ett 0-2 underläge via ett insläppt spelmål och ett straffmål. Men vi lät oss inte nedslås av det utan fortsatte nöta på och så småning om började spelet funger allt bättre. Vi gick upp till 2 -2 och tvingade Litauen att ändra i sin uppställning och vi hade dem ut balans där ett tag.

3 - 4 underläge i halvtid men känslan var att vi skulle fixa detta i den andra. Men Litauen inledde den andra halvleken på ett strålande sätt och skörda stora framgångar med sin taktik. Inom en minut gick Litauen från 4-3 till hela 8-3, och därmed blev uppförsbacken för brant. Vi krigade på bra under hela matchen och gav oss aldrig, vilket är en förutsättning för att man ska kunna lämna arenan med högt huvud.

Vi hade bra koll på hur de spelar och var deras luckor i försvaret finns men vi lyckades inte pricka in bollen där. Det svider, det gör det verkligen. Till slut blev det 10-3 till Litauen men det är egentligen för stora siffror sätt till matchbilden. Men jag är den första att plocka av hatten och gratulera Litauen till segern. De var bättre än oss idag och förtjänade att vinna.

Nu gäller det att slicka såren snabbt och ladda om för man vill inte åka hem medaljlös. Idag klockan 18.00 lokaltid möter vi USA i matchen om bronset. Det blir såklart ytterligare en tuff match att vinna. Niklas lär inte kunna spela så det är upp till oss andra. Vi behöver förbättra vårt attackspel och bli lite kyligare. Sedan är det bara ut och slita som djur. Och på tal om djur,
Vet du vad leoparden kallar antilopen?
Snabbmat.

Förmiddagen ägnades åt diverse rehabilitering och återhämtning samt ett lagmöte. Nu på eftermiddag blir det lite vila, mat och sedan avresa mot sista matchen med gänget. Jag hoppas få avsluta min blågula karriär med en riktigt bra match och ett OS brons. Det skulle sitta fint.


Packning inför sista fighten...


Idag är alltså dagen då de olika medaljerna ska hitta sin rättmätiga ägare.
Därför kan jag naturligtvis inte undvara er denna historia:
.
Mannen i ett förhållande ville få lite mer fart på sexlivet och köpte därför ett packet OS kondomer. Packet innehöll självklart tre strycken; en i guld, en i silver och en i brons. När han sedan anlänt hemmet och lusten började krypa på för de båda sade han stolt.
- Älskling, vi tar väl den i guld!
- Nej, sade frun, vi tar den i silver för det kunde va kul om du kom tvåa nån gång...
.
Må väl och håll tummarna!

Inga kommentarer: