fredag 12 september 2008

Semfinal och en sjuk nyckelspelare! (dag 15)

Det är sol, tjugosex grader och vindstilla i Peking. I afton avgörs de båda semifinalerna mellan Sverige och Litauen samt Kina - USA. Det är de fyra på förhand utpekade favoriterna som gör upp om guldet och ska man se på tävlingen såhär långt vilar favoritskapet starkt på Kina och Litauen. Men det gör oss ingenting. Vi trivs bra med att slå ur underläge och det brukar passa oss bra.

Senaste hot news från det svenska laget är att Niklas Hultqvist insjuknat i rejäl förkylning och medföljande febertoppar. Detta gör att hans merverkan mot Litauen är högst osäker. Oavsätt vilket så har vi ett bra lag som skall kunna ge balterna en rejäl kamp. Niklas är väldigt viktig för oss inte minst offensivt men kan han inte delta så får någon annan kliva fram.

Med tanke på att det är kvällsmatch blev förmiddagen rätt så lättsam. En taktisk genomgång inför Litauenmatchen genomfördes liksom ett kortare återhämtningspass i gymmet. Detta innehöll lättare löpning eller gång på löpband samt enklare rörelseövningar.

Utsträckning av ryggen.

Lunchen idag bestod av spagetti och köttfärsås. Riktig idrottsmat alltså. Det kan nog tänkas bli en och en annan köttbit ikväll efter matchen, främst då såklart om vi vinner. Lite behandling hans också med innan det var dags att uppdatera bloggen. Fick precis höra att våra svenska damer tagit sig till semifinal och möter Kina imorgon klockan 10.00. Grattis och lycka till!

Vi ska förrrästen vara glada att vi kommer från Sverige och kallas för svenskar. Hörde någon i matsalen kallade folk från Peru för Peruker.

Nu väntar en stunds ryggläge på de vita lakanen innan vi åter ska besöka matsalen vid halv fyra. Vid fem bär det av mot arenan och 19.00 lokaltid inleder vi semifinalkampen. Håll tummarna då, ty det lär behövas idag!

Innan jag avslutar vill jag på mina egna och lagets vägnar tacka för allt stöd vi fått och får hemmifrån. Det känns fantastiskt och det betyder mycket mer än vad ni tror. Tack, tack!

Dags för dagens skratt:

Lilla Kalle hade precis fått nya skor men har ett problem. - Pappa, pappa, kan du hjälpa mig att knyta skorna. - Kan du inte fråga mamma istället? - Jo, men hon säger att du har mycket bättre knytnävar.

Kämpa på - Gul och Blå!

Inga kommentarer: